Goede opkomst bewonersavond Voorkeursalternatief dijkversterking/natuurontwikkeling Lunenburgerwaard

11-03-2020 1392 keer bekeken

Maandag 9 maart organiseerde Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden samen met de Provincie Utrecht een bewonersavond in Wijk bij Duurstede. Het Voorkeursalternatief voor de dijkversterking en het Voorlopig Ontwerp (VO) voor de natuurontwikkeling in de Lunenburgerwaard werden gepresenteerd.

Goede opkomst

De bewonersavond kende geen plenaire sessie. Er was vrije inloop tussen 19.00 en 21.30u. De opkomst was goed. Veel bewoners waren benieuwd naar de plannen en gingen in gesprek met de projectteams van het waterschap en de provincie. Ook bestuurders Els Otterman (hoogheemraad bij Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden), Hans Marchal (wethouder Wijk bij Duurstede) en Gerrit Boonzaaijer (wethouder Utrechtse Heuvelrug) waren aanwezig om vragen te beantwoorden.

De plannen

Wilt u de plannen inzien en of nog reageren? Dat kan. Ga voor meer informatie over:

Voorkeursalternatief van de dijkversterking Wijk bij Duurstede – Amerongen: naar de website van Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden via https://www.hdsr.nl/beleid-plannen/sterke-lekdijk/

Voorlopig Ontwerp natuurontwikkeling Lunenburgerwaard: naar de website van de provincie Utrecht  www.provincie-utrecht.nl/nederrijn. U kunt reageren op het VO t/m 23 maart 2020.

Cookie-instellingen