Geslaagde wandeling Cortenoever

30-09-2021 979 keer bekeken

Woensdag 29 september was het weer tijd voor een wandeling in natuurgebied Cortenoever.

Onder begeleiding van boswachter Silvia Blom en technisch manager van het project Koen Akkers liepen 22 belangstellenden uit de omgeving, 3 beleidsmedewerkers van onze partner Gemeente Brummen en opdrachtgevers vanuit Rijkswaterstaat en provincie Gelderland mee.

De groep liep een route van vierenhalve kilometer over percelen die normaal gesproken voor wandelaars verboden terrein zijn. Het thema van de wandeling? De ‘kronkelgeulen’ in het noordelijke deel van het natuurgebied – en de plek waar bos aangeplant wordt.

Het projectteam, bestaande uit Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en partner Staatsbosbeheer, organiseerden de wandeling. Zij liepen zelf ook mee. De vaste bewoners van het gebied (lees: de koeien en paarden) verwelkomden de wandelaars op de glooiende weiden van Cortenoever.

In december is de aannemer van project bekend. Deze zal begin 2022 starten met de werkzaamheden in het gebied. Wanneer deze in volle gang zijn, in het voorjaar van 2022, vindt de volgende wandeling plaats. Houd de website van het project en de regionale kranten goed in de gaten. Wij verwelkomen u graag!

Sylvia Peeters-Som
Omgevingsmanager Cortenoever

Cookie-instellingen