Informatieavond Elster Buitenwaarden

23-05-2022 982 keer bekeken

Op 29 juni vanaf 19.00 uur organiseren Rijkswaterstaat, Provincie Utrecht en Utrechts Landschap een informatieavond over de natuurinrichting in de Elster Buitenwaarden.

Er wordt toegelicht waarom het proces vertraagd is, bezoekers krijgen een impressie van hoe het gebied eruit komt te zien na de inrichting en de planning wordt gedeeld. Ook is er ruimte om vragen te stellen. Tot slot wordt de nieuwe online gebiedskaart gelanceerd.

Het project Elster Buitenwaarden heeft vertraging opgelopen door PFAS-problematiek. Het ontwerp en de planning zijn hierdoor gewijzigd. Hieraan wordt tijdens de informatieavond uitgebreid aandacht besteed. Het ontwerp is namelijk gewijzigd en binnenkort gaan de werkzaamheden weer starten. In het kader van de Kaderrichtlijn Water worden geulen, natuurvriendelijke oevers en moeras aangelegd. Doel is om de natuur robuuster te maken, waardoor het aantal planten en dieren in het water en op het land toeneemt.

Deze informatieavond voor omwonenden en andere belangstellenden in de omgeving vindt plaats in Het Bestegoed (Tabaksweg 22, Elst) en aanmelden kan door een mail te sturen naar avp@provincie-utrecht.nl onder vermelding van ‘aanmelden informatieavond Elster Buitenwaarden’. Vermeld hierbij met hoeveel personen u komt.

Een toekomstvisie voor het natuurgebied toont verschillende geplande landschapselementen.

 

Cookie-instellingen