Succesvolle avondwandeling Cortenoever

16-05-2019 3439 keer bekeken

Op 8 mei organiseerden provincie Gelderland, Rijkswaterstaat, samen met Staatsbosbeheer een avondwandeling over de dijk in de uiterwaard van Cortenoever. Zo wil het project Cortenoever ook tijdens stillere perioden in het proces, op informele wijze in contact blijven met de omgeving van het project.

Onder begeleiding van twee boswachters van Staatsbosbeheer gingen we de dijk op. De specialisten uit de andere organisaties vulden aan. Omdat de wandeling in het broedseizoen viel, liepen we alleen  op de bandijk en niet in het gebied zelf. Ondanks de weersvoorspelling en de wedstrijd van Ajax waren er ruim 40 belangstellenden. Veelal bewoners en omwonenden van Brummen. Ook Wethouder Margriet Wartema van de gemeente Brummen nam deel aan de wandeling.

Na een welkom en inleiding door Sylvia Peeters, de omgevingsmanager van het project, ging de groep in twee delen de bandijk op. Daar kregen zij informatie over onder andere de natuur in het gebied en over het project. ‘Direct was de betrokkenheid en kennis van het gebied te merken.’, zo zegt Sylvia. ’Er werden vragen gesteld en er werd interessante kennis uitgewisseld. Er vonden geanimeerde gesprekken plaats tussen mensen die elkaar kenden, maar ik vond het zeker zo mooi om te zien, dat mensen uit deze omgeving met elkaar kennis maakten. Er heerste vooral een positieve sfeer. Het is wel duidelijk dat men trots is op het gebied waar sommigen al hun hele leven wonen en mede daardoor waken voor het behoud.’, aldus Sylvia.

Een naderende onweersbui zorgde ervoor dat een groepje mensen eerder terugliep naar het startpunt. Zij kregen daar nog een beknopte toelichting vanuit het project. De groep wandelaars die verder liep, werd door één van de bewoners uitgenodigd om in één van zijn schuren te schuilen. Ook daar ging de uitleg van specialisten door. Toen het weer droog was kwamen de groepen weer bijeen. De wandeling eindigde met de doorbrekende zon en een prachtige volledige regenboog.

In de overdekte ruimte bij camping en zorgboerderij De Hank stond koffie, thee en zelfgebakken cake klaar. Daar gingen de gesprekken verder. Leuk om tijdens die gesprekken te vernemen dat wandelaars graag een volgende keer weer zouden deelnemen aan een wandeling in de uiterwaard. Mede vanwege de enthousiaste reacties plannen we een tweede wandeling. Wij denken aan september. Omdat dit na het broedseizoen is, kunnen we dan ook echt het gebied in. We houden u onder andere via de website op de hoogte. 

Cookie-instellingen