Succesvolle 2e avondwandeling Cortenoever

24-09-2019 3272 keer bekeken

Op 17 september vond de tweede avondwandeling door de uiterwaarden van Cortenoever plaats. Met zo’n 30 enthousiaste omwonenden en geïnteresseerden, verlieten we de gebaande paden en struinden we door het gebied.

Gelukkig liet het weer zich ook van zijn beste kant zien. In tegenstelling tot de eerste wandeling, toen onweer enigszins roet in het eten gooide. De langzaam ondergaande zon gaf de wandeling een bijzondere sfeer en leverde  prachtige plaatjes op.

Omdat het broedseizoen voorbij is konden we ditmaal daadwerkelijk het gebied in en genoten de gasten van een stuk natuur waar je normaal gesproken niet kunt komen. Tijdens de wandeling vertelde gastheer Staatsbosbeheer over de flora en fauna in het gebied waaronder de visarend, terwijl de projectteamleden een toelichting gaven op specifieke uitvoeringsmaatregelen. Zo lieten zij verlande strangen zien die in het project uitgediept worden, om zo het leefgebied in Cortenoever te herstellen, vissen ruim baan te geven en het water schoon en gezond te houden. Na de wandeling stond voor iedereen een kop koffie of thee met iets lekkers klaar.

Wederom kijken wij vanuit de organisatie terug op een geslaagde wandeling die bevestigde wat een bijzonder en prachtig natuurgebied Cortenoever is. De wandeling blijkt een waardevolle manier om in contact te blijven met de omgeving en om samen met hen het projectgebied te beleven.

 

Cookie-instellingen