Inloopbijeenkomst Stokebrandsweerd Zutphen

06-04-2023 256 keer bekeken

Grote belangstelling voor de publieksbijeenkomst op donderdag 30 maart 2023 in Het Koelhuis in Zutphen. Tijdens de bijeenkomst is het schetsontwerp van de Stokebrandsweerd gepresenteerd.

 

 

In de afgelopen periode is er samen met grondeigenaar Arend Jan Breukink en lokale overheden gekeken naar de KRW-opgave in de Stokebrandsweerd bij Zutphen. Tijdens de publieksbijeenkomst zijn omwonenden en andere geïnteresseerden geïnformeerd over de opgave, het schetsontwerp en de verwachtingen voor aankomende jaren.

Bezoekers hadden de mogelijkheid vragen te stellen aan experts zoals de omgevingsmanager en ecoloog. Eigenaar van de grond, Arend Jan Breukink, was eveneens aanwezig voor het beantwoorden van vragen. Ook konden er suggesties worden gegeven voor het definitieve ontwerp.  Gemeente Zutphen, Provincie Gelderland en het Waterschap waren aanwezig om bezoekers te informeren over de ontwikkelingen rondom de IJssel bij Zutphen.

Geliefde locatie
De Stokebrandsweerd is een geliefde locatie voor veel omwonenden en een belangrijk uitloopgebied van Zutphen. Veel aanwezigen reageerden enthousiast op het schetsontwerp, hebben ideeën gedeeld en stelden met veel belangstelling vragen. Al deze reacties nemen we mee in het ontwerpproces van het voorlopig ontwerp. Meer informatie over Stokebrandsweerd vindt u op de projectpagina: https://www.samenwerkenaanriviernatuur.nl/stokebrandsweerd-project 

Schetsontwerp
Het schetsontwerp is te zien via onderstaande button. Heeft u vragen over het ontwerp of wilt u een suggestie doen? Stuur dan een e-mail naar: loket-krwoost@arcadis.com

Bekijk het gehele schetsontwerp hier 

Cookie-instellingen