Informatie inloopavond ‘extra rivier’ Genne-Overwaters

08-06-2023 452 keer bekeken 0 reacties

Op maandag 19 juni, 2023 van 19:00 – 21:00 uur, organiseren Rijkswaterstaat en provincie Overijssel samen met aannemer De Boer en De Groot een informatie inloopavond.

Tijdens deze inloopavond wordt u geïnformeerd over de werkzaamheden in Genne-Overwaters en de planning. Er is een informatiemarkt waarin u gericht vragen kan stellen aan Rijkswaterstaat, provincie Overijssel en aannemer De Boer en De Groot over de uitvoering van Genne-Overwaters. De informatie inloopavond is gericht op het beantwoorden van vragen over de uitvoering van het project. Er is geen centrale presentatie, u kunt zelf kiezen hoe laat u komt, er is een open inloop.

  • Datum: maandag 19 juni, 2023
  • Tijd: 19.00 – 21.00u
  • Locatie: Sporthal Anna van der Breggen, Prinsenstraat 24, 8061 ZC Hasselt

In het bijzondere rivieren- en uiterwaardengebied Zwarte Water, dat ten noorden van Zwolle ligt waar de Overijsselse Vecht samenstroomt met het Zwarte Water, wordt vanaf september gewerkt aan de riviernatuur. Er staat een informatie inloopavond op de planning waar u vragen kunt stellen over het herstellen van de riviernatuur in Genne-Overwaters.

In het Zwarte Water, dat een leefomgeving biedt voor verschillende plant- en diersoorten, wordt de oude nevengeul in de uiterwaard hersteld. Genne-Overwaters krijgt er een ‘extra rivier’ bij. Hierdoor krijgt de beroemde en bijzondere kievitsbloem een beter leefgebied. Ook wordt er een nieuw hardhouten ooibos langs de oevers van de rivier geplant zodat de natuur nog gevarieerder en robuuster wordt. De aanleg van de nevengeul en het bos wordt uitgevoerd door Rijkswaterstaat samen met provincie Overijssel, in het Natura 2000-gebied.

Vragen stellen

Bent u niet in staat om de inloopavond bij te wonen en heeft u toch vragen over de inhoud van de werkzaamheden of een andere vraag over de ingrepen in het gebied? Neem dan contact op met het projectteam via zwartewater@rws.nl. Meer informatie over het project vindt u op de projectpagina op de website: www.samenwerkenaanriviernatuur.nl/zwartewater

Mocht u vragen hebben over het aanleggen van de luwtezones, daarvoor wordt op maandag 3 juli 2023 in Hotel Zwartewater van 19:00-21:00 uur een informatie inloopavond gehouden.

Mensen met vragen kunnen ook bellen naar het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002.

0  reacties

Cookie-instellingen