Publieksbijeenkomst Bronkhorsterwaarden

27-03-2024 234 keer bekeken

Op dinsdag 5 maart vond de publieksbijeenkomst plaats voor de Bronkhorsterwaarden. Omwonenden en geïnteresseerden kwamen naar Herberg De Gouden Leeuw in Bronkhorst om het schetsontwerp te bekijken. 

In de Bronkhorsterwaarden willen we de riviernatuur verbeteren door het herstellen van de bestaande beekmonding van de Grote Beek. De beekloop krijgt een omvorming. Dit betekent dat het water een langere weg af moet leggen voordat het de IJssel instroomt. Hierdoor ontstaat een stroomsnelheid die meer passend is bij een natuurlijke beekmonding. Ook verminderen we hiermee de invloed van scheepvaart (golfslag).

Rijkswaterstaat en GROW waren aanwezig op de bijeenkomst en stonden bij verschillende informatietafels. Elke informatietafel had zijn eigen onderwerp, zoals het ontwerp, ecologie en omgevingsmanagement. Ook Provincie Gelderland was aanwezig om meer te vertellen over de Natura 2000-opgave, het Gelders Natuurnetwerk en cultuurhistorie. We hoorden positieve geluiden over de plannen die er liggen. Sommigen met een kritische noot. Aanwezigen konden reacties geven en suggesties indienen. In de verdere uitwerking van het schetsontwerp naar het voorlopig ontwerp, zullen deze – binnen de kaders van het project – worden meegenomen. 

GROW staat voor Green Rivers Open Wonders en is een samenwerkingsverband van verschillende adviesbureaus.

Heeft u een vraag of suggestie? Stuur dan een mail naar: loket-KRWOost@arcadis.com
Bekijk het schetsontwerp.

Cookie-instellingen