Een zomerse wandeling in natuurgebied Cortenoever

20-07-2022 1334 keer bekeken

Op 20 juli jl. vond een wandeling plaats in Cortenoever aan de IJssel, gelegen tussen Brummen en Zutphen. Op uitnodiging van de aannemer, Van den Herik, liepen we samen met zo’n 45 omwonenden en geïnteresseerden in twee groepen door de mooie uiterwaarden van het gebied.

Tijdens de wandeling verlieten we deels de gebaande paden en struinden we door het projectgebied. Omdat het broedseizoen nagenoeg voorbij is konden we ditmaal daadwerkelijk het gebied in en genoten de wandelaars van een stuk natuur waar je normaal gesproken niet kunt komen. Voor een verantwoorde omgang met de natuur is de route voorafgaand aan de wandeling door aannemer Van den Herik afgestemd met de boswachter van Staatsbosbeheer.

De wandeling was onder begeleiding van verscheidene deskundigen die met passie vertelden over interessante onderwerpen waar de aannemer mee te maken heeft tijdens de werkzaamheden in het gebied. Er waren onder andere aanwezig: een archeoloog, twee ecologen, een oorlogshistoricus, twee munitiedeskundigen en een boswachter om hun expertise te delen én boeiende vragen van de nieuwsgierige wandelaars te beantwoorden. Er werd door de deskundigen aan de hand van voorbeelden uitgelegd hoe dit project bijdraagt aan de natuurontwikkeling in Cortenoever. Te midden van de natuur kwamen levendige gesprekken op gang.

Een groep mensen loopt over een open grasveld met hoge grasplanten op de voorgrond onder een bewolkte hemel.

Wandelaars lopen bij dijkopgang richting Boerderijcamping de Hank

Na de wandeling stond voor iedereen een kop koffie, thee of fris met iets lekkers klaar bij Boerderijcamping de Hank. Wederom kijken we terug op een geslaagde wandeling die bevestigde wat een bijzonder en prachtig natuurgebied Cortenoever is. De wandeling blijkt een waardevolle manier om in contact te blijven met de omgeving en om samen met hen het projectgebied te beleven. Om die reden organiseert aannemer Van den Herik nog een wandeling in het najaar.

Een groep mensen, waaronder Historicus WO2 Corstiaan Prince die iets uitlegt met een kaart, staat op een open veld met lage begroeiing en bomen op de achtergrond.

Historicus WO2 Corstiaan Prince, van Saricon, vertelt over de werkzaamheden in het gebied.

Cookie-instellingen