Het eerste rivierhout wordt afgezonken in de IJssel

29-11-2022 866 keer bekeken 0 reacties

Vandaag starten de uitvoeringswerkzaamheden in Deventer. Aannemer van Heteren laat 10 bomen afzinken in de IJssel bij de Ossenwaard.

Rivierhout hoort van nature thuis in de Nederlandse wateren, maar momenteel liggen er nog maar weinig takken en bomen in de IJssel. Dit komt omdat lange tijd het hout (de begroeiing) langs én in de rivieren, met oog op veiligheid, is verwijderd. Ossenwaard is de beginlocatie van de 11 verschillende plekken waar totaal 74 dode bomen in de rivier worden geplaatst. Na de werkzaamheden bij de Ossenwaard gaat de aannemer aan de slag bij de Bolwerkse Plas om de volgende 10 bomen te laten afzinken.

De werkzaamheden zijn nauwkeurig afgestemd met belanghebbenden in de omgeving, waaronder de veerpont, scouting vereniging de Zeeverkenners, de Stichting IJssellandschap, de Gemeente Deventer en Waterschap Vallei & Veluwe

Rijkswaterstaat, aannemer van Heteren en samenwerkingspartners werken, door het plaatsen van rivierhout, samen aan het verbeteren van de waterkwaliteit en het herstel van flora en fauna die van nature in het gebied voorkomen.

0  reacties

Cookie-instellingen