Een gezamenlijke herfstwandeling door Cortenoever

11-11-2022 1117 keer bekeken 0 reacties

Op 9 november vond een wandeling plaats in Cortenoever aan de IJssel, gelegen tussen Brummen en Zutphen. Op uitnodiging van de aannemer, Van den Herik, liepen we samen met zo’n 35 omwonenden en geïnteresseerden in twee groepen door de mooie uiterwaarden van het gebied.

Tijdens de wandeling verlieten we de gebaande paden en struinden we door het projectgebied. Wandelaars genoten van het natuurgebied waar je normaal gesproken niet kunt komen. Voor een verantwoorde omgang met de natuur is de route voorafgaand aan de wandeling door aannemer Van den Herik afgestemd met de boswachter van Staatsbosbeheer.

Een groep mensen maakt een wandeling langs Cortenoever.

Tijdens de wandeling kwamen mooie gesprekken op gang over hoe omwonenden waren opgegroeid met het natuurgebied als achtertuin. Struinend langs de uiterwaarden en geulen gaf aannemer Van den Herik toelichting over de uitgevoerde werkzaamheden in het gebied en het verloop van het project. Aan de gestelde vragen viel te merken dat het onderwerp samenwerken aan riviernatuur enorm leeft onder de omwonenden en geïnteresseerden.

Na de wandeling stond voor iedereen een kop koffie, thee of fris met iets lekkers klaar bij Boerderijcamping de Hank. We kijken terug op een geslaagde wandeling die wederom bevestigde wat een bijzonder en prachtig natuurgebied Cortenoever is. De wandeling blijkt tevens een waardevolle manier om in contact te blijven met de omgeving en om samen met hen het projectgebied te beleven.

Kronkelwaard in natuurgebied Cortenoever.
Foto gemaakt door: Jan Loonstra

0  reacties

Cookie-instellingen