Een feestelijk moment voor mens en natuur

29-09-2023 743 keer bekeken 0 reacties

Begin 2022 ging de eerste schop in de grond. Nu, bijna twee jaar later, zijn de werkzaamheden in Cortenoever afgerond. 

En daarom droeg het projectteam het gebied onlangs weer over aan beheerder Staatsbosbeheer. Bewoners en betrokkenen stonden op 28 september tijdens een feestelijke middag stil bij deze mijlpaal.

De natuurwaarden vergroten en biodiversiteit herstellen. Dat is waar Rijkswaterstaat, provincie Gelderland, Staatsbosbeheer, gemeente Brummen en aannemer Van Den Herik de afgelopen jaren aan werkten in het uiterwaardengebied Cortenoever. Nu het project klaar is, staat Staatsbosbeheer weer aan het roer en kan de natuur zich volop herstellen. Kortom: tijd voor een feestje!

Zo’n zestig bewoners en betrokkenen vierden het afronden van de werkzaamheden op 28 september met een feestelijke middag. Zij maakten een wandeling door het gebied en de bestuurders van de betrokken organisaties werden geïnterviewd. Directeur Netwerkmanagement Rijkswaterstaat, Arno Valkhof vertelde: “Cortenoever is een heel mooi voorbeeld van wat we willen bereiken met de KRW-maatregelen: verbetering van natuur en waterkwaliteit, in samenspraak met de mensen die hier wonen. We zijn trots op dit mooie resultaat dat we vandaag overdragen aan Staatsbosbeheer.”

Met het leggen van een puzzel van het nieuwe informatiebord en een gezamenlijke toast werd het project officieel afgesloten.

Vier mannen leggen een puzzel van het nieuwe informatiebord

Nu kunnen natuurliefhebbers weer volop genieten van de prachtige natuur die dit gebied rijk is. Dit kunt u op verschillende manieren doen. Vanaf de dijk, het fietspad of – nog leuker! – via het onverharde laarzenpad. Dit avontuurlijke pad, dat dwars door graslanden loopt, neemt u mee langs houtwallen en meidoornhagen. Let wel, vanwege het broedseizoen is dit pad van 15 maart tot en met 15 juli gesloten.

Meer informatie

Heeft u vragen over de werkzaamheden of de genomen maatregelen in het gebied? Deze kunt u stellen aan het projectteam via cortenoever@rws.nl. Of bel naar het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat: 0800 – 8002.

0  reacties

Cookie-instellingen