Nieuwsupdate over de werkzaamheden bij Zwarte Water

18-01-2024 72 keer bekeken 0 reacties

In september zijn we verder gegaan met de werkzaamheden in Genne-Overwaters om de riviernatuur te verbeteren.

Eerder gaven we aan dat deze werkzaamheden eind 2023 afgerond zouden zijn. Helaas heeft de verhoogde waterstand in de maand december tot enige vertraging geleid. Hoewel de werkzaamheden weer waren hervat, ligt het project tijdelijk stil vanwege opnieuw een verhoogde waterstand. Zodra de omstandigheden het toelaten worden de werkzaamheden hervat. Wij zullen u op een later moment informeren over de (herziene) planning.

Bij het Zwarte Water worden damwanden geplaatst om zo luwtezones te creëren. Voor het plaatsen van deze damwanden wordt een elektrische kraan ingezet. Nog niet eerder werd er een elektrische kraan ingezet voor het plaatsen van damwanden. Vanuit duurzaamheid is dit een mooie volgende stap. Een bijzonder moment voor zowel de aannemer als Rijkswaterstaat.

Een elektrische kraan wordt ingezet om damwanden te plaatsen.

Een elektrisch kraan op een schip plaatst damwanden om luwtezones te creëren.

Meer informatie

Bij vragen kan contact op worden genomen met de omgevingsmanager namens de aannemer Dick van der Sluis: 0622453703 of d.vanderSluis@roelofsgroep.nl, of met de omgevingsmanager van Rijkswaterstaat Karen Oostinga: zwartewater@rws.nl. Daarnaast is het mogelijk om het gratis publieksinformatienummer van Rijkswaterstaat te bellen: 0800-8002.

Houd de projectpagina in de gaten voor nieuwe ontwikkelingen of bijzonderheden rondom het project.

0  reacties

Cookie-instellingen